header-headset

Service & support

Implementatie en configuratie

Bumicom draagt zorg voor de implementatie en configuratie van de recording, quality monitoring en interaction analytics oplossingen bij uw organisatie. Ter voorbereiding van de implementatie vindt er een inventarisatie plaats om de uitvoering in detail voor te bereiden en te plannen. In overleg met uw organisatie wordt de juiste configuratie uitgewerkt zodat u na de implementatie een communicatie systeem heeft dat volledig op maat gemaakt is en aan alle verwachtingen voldoet.

Implementatie checklist

De implementatie en configuratie van uw Bumicom communicatie oplossing worden geleid vanuit het projectteam dat met uw project betrokken is. Vanuit het project management team wordt een checklist met benodigde gegevens aangeleverd. De Bumicom engineers dragen zorg voor de installatie van de software en hardware ‘on premise’ of activatie in een (private) Cloud omgeving.

Installatie van uw Bumicom oplossing

Afhankelijk van de oplossing die geïmplementeerd dient te worden, komen de engineers van Bumicom bij u op locatie voor de implementatie of gebeurt de implementatie op afstand. Bij installatie van hardware componenten komen de engineers op locatie. Bij installatie van software only oplossingen wordt de installatie veelal op afstand via een beveiligde remote verbinding gedaan.

Configuratie van uw Bumicom oplossing

Na de installatiewerkzaamheden voert de engineer de juiste configuratie door in het communicatie systeem. Autorisaties in de software worden bij oplevering met de klant uitgevoerd of door de klant zelf ingeregeld op basis van de autorisatiestructuur die in de software aanwezig is.

Na het afronden van de configuratie stelt de engineer een technisch configuratiedocument op. In het configuratiedocument zijn alle configuratiegegevens en instellingen te vinden die nodig zijn voor het uitvoeren van eventuele support. Tenslotte geeft de engineer van Bumicom de beheerders van de geïmplementeerde en geconfigureerde communicatie oplossing een instructie over het beheer van de hardware en software componenten.

Documentatie

Het behoort tot de mogelijkheden dat Bumicom uw organisatie, na het implementeren en configureren van de communicatie oplossing, voorziet van technische documentatie. De technische documentatie bestaat doorgaans uit:

  • Technische tekeningen
  • Schema’s
  • Onderhoudsinstructies
  • Beheer handleidingen
  • Gebruikershandleidingen
  • Quick reference sheets
  • Software back-up

Bij afronding van de werkzaamheden rondom de implementatie en configuratie van uw communicatie oplossing zorgt de project manager voor de validatie met de opdrachtgever en de oplevering. Eventuele restpunten worden opgenomen in het Protocol van Oplevering (PvO).

Wilt u meer informatie over hoe implementatie en configuratie van communicatie oplossingen in zijn werk gaan bij Bumicom? Of bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem direct contact op. We bespreken graag hoe we u van dienst kunnen zijn.